Sollicitatiegesprek? Oefen eerst… met Partner Group én ChatGPT!

Publicatiedatum 14 maart 2024
Wijzigingsdatum 8 april 2024

Heb je binnenkort een belangrijk sollicitatiegesprek? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Natuurlijk hoef je dat niet alleen te doen. Jouw contactpersoon van Partner Group kan jou alles vertellen over het bedrijf waar je gaat solliciteren, wat de functie inhoudt en wat verder belangrijk is voor het gesprek. Het gesprek zelf kun je voorbereiden met de hulp van jouw slimme en persoonlijke assistent: ChatGPT.

  1. Formuleer samen met Partner Group mogelijke vragen

Welke vragen kun je verwachten tijdens het gesprek? Dit kunnen vragen zijn over je werkervaring, vaardigheden, motivatie, sterke en zwakke punten en hoe je omgaat met uitdagingen op de werkvloer. Samen met jouw contactpersoon van Partner Group zet je deze vragen op een rij.

  1. Oefen de vragen met ChatGPT

Typ de vragen die jullie bedacht hebben in ChatGPT. Bijvoorbeeld: “Hoe kan ik het beste uitleggen dat ik nog weinig ervaring heb in dit werkgebied, maar wel gemotiveerd ben om te leren?” Of: “Wat zijn goede voorbeelden van situaties waarin ik mijn doorzettingsvermogen laat zien?”

  1. Vertaal de antwoorden naar jouw persoonlijke situatie

ChatGPT kent jou als persoon natuurlijk niet, dus je krijgt altijd antwoorden waar je een eigen draai aan moet geven. Herschrijf de antwoorden en suggesties van ChatGPT daarom naar jouw persoonlijke situatie.

Voorbeeld: Om jouw doorzettingsvermogen aan te tonen, geeft ChatGPT als suggestie om te vertellen over het overwinnen van tegenslagen of over het behalen van een pittige opleiding.

  1. Vraag ChatGPT om feedback

Formuleer jouw eigen antwoorden en vraag ChatGPT om suggesties te geven voor het verder versterken hiervan. Je kunt ook vragen naar je sterke en zwakke punten en wat je kunt doen om het gesprek te verbeteren.

Door bovenstaande stappen te volgen, oefen je effectief met het formuleren van antwoorden op vragen die tijdens het sollicitatiegesprek aan bod komen. Het is een handige en snelle manier om je voor te bereiden en je zelfvertrouwen te vergroten.

Natuurlijk kun je ook altijd met jouw contactpersoon van Partner Group het sollicitatiegesprek oefenen. Geef dan even een seintje!

Onze contactgegevens

Partner Group
Neerstraat 37
6041 KA Roermond

Profiel ASL
Kloosterplein 1