“Alles begint met je passie”

Net als veel kandidaten zocht ook Roel van Wijk al geruime tijd naar het antwoord op de vraag: ‘Wat wil ik in mijn carrière?’ Hij wist: ik wil graag mensen helpen, ik ben creatief en sociaal. In mei vorig jaar viel het kwartje. Hij ging aan de slag bij Partner Group en voelde zich er meteen als een vis in het water.

Als kind wilde Roel graag architect worden. De studie Bouwkunde was dan ook een logische keuze. Maar toen het op wiskundig vlak te ingewikkeld werd, besloot hij een andere droom na te jagen: creatief bezig zijn. Roel volgde verschillende design opleidingen, waaronder virtual reality en communicatie en multimedia design. “Ik genoot ervan, maar het gaf me niet de voldoening die ik zocht. Het onderdeel ‘mensen helpen’ ontbrak.” Dus ging het roer letterlijk om en besloot Roel de verpleging in te gaan. “Toen kon ik echt mensen helpen, maar ik vond de sfeer, onregelmatige diensten en werkdruk in de zorg niet prettig. Na een dag werken, was mijn energie op. Ik had nergens meer zin in. Dat moest anders, wist ik. Maar hoe dan?”

Inzicht in mijzelf en mijn talenten
Via een vriend maakte Roel kennis met de uitzendbranche en kwam terecht bij Partner Group. “Ik heb er een uitgebreid loopbaantraject doorlopen en dat heeft mijn ogen geopend. Ik kreeg daarmee echt inzicht in mezelf, mijn talenten, interesses en kwaliteiten. Ik ontdekte dat ik graag anderen gelukkig wil maken door ze te helpen, maar dan op een andere manier. Namelijk door aandachtig te luisteren naar iemands wensen en ambities, mee te denken over carrièremogelijkheden en uiteindelijk de match te maken.”

Voldoening, motivatie en gedrevenheid
“Ook wil ik graag creatief bezig zijn, maar dat hoeft niet per se in een kunstvorm. Ik kan mijn creativiteit ook kwijt in het onderzoeken waar iemands talent ligt, de beste match vinden en manieren bedenken om ons bedrijf te laten groeien. Het doet me goed om resultaten van dit soort acties te zien. Daar haal ik voldoening, motivatie en gedrevenheid uit. Bovendien: het is een prachtige kans om mensen te mogen begeleiden bij een zoektocht waar ik zelf een hele tijd moeite mee heb gehad. Ik vind het vooral belangrijk om op zoek te gaan naar een baan waar zij hun passie in kunnen vinden. Ik weet maar al te goed hoe moeilijk dat kan zijn.”

Warm team
De professionaliteit, het enthousiasme en de leergierigheid van Roel worden ook door Partner Group gezien en gewaardeerd. Binnen een half jaar haalt hij zijn SEU-diploma (Stichting Examen Uitzendbureau) en krijgt een vaste aanstelling. “Mijn werk bevalt ontzettend goed. We zijn een heel professioneel team, maar tegelijkertijd hangt er een informele sfeer. We praten veel met elkaar – ook over niet-werk gerelateerde onderwerpen – waardoor er een hechte band is. Het is echt een warme club. En na het werk? Dan heb ik nog bergen energie om lekker te sporten of met vrienden af te spreken. Ja, ik zit hier op mijn plek.”

Roel van Wijk
Recruitment Consultant

r.vanwijk@partnergroup.nu 
085 - 105 1000

"Alles begint met je passie!"