“Ik geloof sterk in duurzame relaties”

Hoe belangrijk het is om op de juiste werkplek te zijn, weet Sales Consultant Niels Janssen (27) als geen ander. Zelf begon hij ooit aan een studie Nederlands, maar hij ontdekte al snel dat zijn roeping ergens anders lag. Waar? Dat was niet direct duidelijk... Na enkele omwegen in logistiek en sales, vond hij een paar jaar geleden zijn weg naar Partner Group waar hij helemaal op zijn plek is.

In 2021 startte Niels zijn carrière bij Partner Group als Recruitment Consultant. Dagelijks hield hij zich bezig met het vinden van de perfecte match tussen opdrachtgevers en kandidaten: van operators tot medewerkers op corporate managementniveau. Vooral binnen de logistieke, operationele en productiebranche. Onlangs maakte hij de overstap naar Sales Consultant. Zijn scherpe oog voor talent komt daarbij zeker van pas. Als ‘mensenmens’ kan hij goed luisteren, doorvragen en verder kijken dan een cv of vacature. Van een afstand spot hij potentie en motivatie bij kandidaten, maar kijkt hij ook naar wat een werkgever zoekt. Zo vindt hij telkens de juiste persoon voor de juiste job.

Passie voor people
Niels: "Ik wil begrijpen waar kandidaten en werkgevers nou ècht enthousiast van worden. Voor kandidaten is dat niet eens de vacature waar ze in eerste instantie op reageren. Iemands karakter en motivatie zeggen ook veel. Bovendien lees ik veel af aan de manier waarop iemand zich presenteert op papier. Is iemand secuur, gestructureerd, uitgebreid van stof of juist heel bondig? Natuurlijk gaat het ‘lezen van een persoon’ verder dan een cv, vaardigheden en werkervaring. In een gesprek leer je elkaar pas echt kennen. Ik luister naar hoe mensen praten over vorige werkgevers en hoe ze omgaan met uitdagingen. Maar ik let ook op kleine details, zelfs nog voordat het gesprek begint, zoals houding en persoonlijke presentatie. Zo weet je al gauw wat voor vlees je in de kuip hebt. In feite geldt datzelfde voor werkgevers. Om de juiste match te kunnen maken, is het belangrijk om een transparante, duurzame relatie met elkaar op te bouwen.”

Out-of-the-box denken
“Het sollicitatieproces draait dus niet alleen om het analyseren van cv's, maar ook om het begrijpen van de persoon achter het cv. In een tijd waarin de arbeidsmarkt volop uitdagingen met zich meebrengt, is het belangrijk om out-of-the-box te denken. Soms betekent dit dat mensen op een andere plek terechtkomen dan oorspronkelijk gedacht, of dat we investeren in de ontwikkeling van vaardigheden die misschien niet direct voor de hand liggen. Door de focus te leggen op wat wél mogelijk is, vind ik vaak nieuwe, creatieve oplossingen. Dat is het altijd waard.”

Samen sterk
"Ik geloof sterk in duurzame relaties," vervolgt Niels. "Natuurlijk zoeken we altijd de juiste match, maar een langdurige samenwerking die is gebaseerd op vertrouwen en open communicatie is minstens zo belangrijk. Ik laat daarom altijd aan kandidaten en werkgevers weten dat ze bij me terecht kunnen, zelfs nadat een match succesvol is geweest. Als er iets niet helemaal naar wens is, kunnen ze me altijd om advies vragen. Daar ben ik voor.”

Niels Janssen
Sales Consultant

n.janssen@partnergroup.nu 
06 - 45 29 24 78

"Geniet van je successen, maar laat je ambities groeien."